Халил Летифов: Няма да успеят да вкарат ДПС в политическото блато

Няма да успеят да вкарат ДПС в политическото блато“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ по Нова тв депутатът от ДПС Халил Летифов.

„Няма нищо ново под слънцето. „Три години и половина ДПС е опозиция. На всичките вотове на недоверие ние сме гласували против правителството. В коалиционен формат в този парламент няма да участваме, ДПС там го няма. Ние сме против това мнозинство от първия ден“, припомни той.

По думите му всичко, което виждаме, е резултат от войната на институциите. Според Летифов тя няма да доведе до нищо добро.

На въпрос за Иван Гешев, той подчерта, че ДПС смята, че прокуратурата е независима власт и партията не се меси. Проблемите трябва да се решават от самата система, стана ясно от думите на Халил Летифов.

Депутатът коментира и случая в парк „Росенец“. Летифов каза, че целта е била охраната да не допусне смесването на двете групи – привържениците на ДПС и онези на Христо Иванов.

„Ние се смесихме, говорихме, чухме и технтие мотиви. Никой от нас не се подаде на тази провокация“, каза той.

Летифов обаче нарече цирк и сценка опитът на Христо Иванов да влезе в пререкания с гардовете на НСО. Той дори смята, че „услужливо“ е помогнато на лидера на „Да, България“ и съпредседател на Демократична България да стане герой. /epicenter.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram