Хаджигенов обяви, че е готов да стане премиер

Адвокат Николай Хаджигенов обяви, че е готов да заеме поста министър-председател. По думите му не се страхувал от отговорността и очаквал разговори с останалите партии в новия парламент. Заявката му идва само няколко дни, след като каза, че ще се „жертва“ за министър.

„Позицията ми е от няколко месеца. Нима има друг начин?! Ако искаме да направим нещо, а не да излъжем избирателите си – нещото е не коалиция, не брак, а приключване на режима Борисов, промяна в съдебната власт и правосъдието. Не е срамно да се каже“, заяви депутатът от 45-ото НС в пред „България он еър“.

И отбеляза, че няма да бъде политик в общоприетия смисъл на думата. На мнение е, че не е бил разбран правилно от партньорите си в обединението „Изправи се! Мутри вън“ и затова се е стигнало до реплики от страна на Мая Манолова.

„Работихме заедно до изборите. Очевидно сега ще работим трудно. Демокрацията е труден, скучен и бавен процес, в който различни становища трябва да се обединят в едно. Формацията очевидно има две части –  „Изправи се!“ и „Мутри вън“, и очевидно аз представлявам втората част“, обясни адв. Хаджигенов.

Адв. Хаджигенов посочи, че не вижда смисъл от коалиции, а е нужно да има подкрепа. Според него „Има такъв народ“ ще направи правителство и всичко останало е въпрос на подкрепа. Мълчанието на Слави Трифонов юристът определи като нетипично за политик.

По думите му Татяна Дончева е великолепна възможност за председател на парламента. 

Източник: Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram