Фандъкова, иди във Факултето да обясниш за мъртвото момче, 85% са гласували за теб!

Трети ден гъста мъгла покрива виновниците за смъртта на 16-годишното момче от оголен кабел. Извършват се 5-6 проверки плюс разследване от различни институции. Същите институции, които е трябвало да си вършат работата и сега нямаше да има загинал нелепо юноша. Всяка от тези структури носи вина. Най-отгоре на управленската пирамида в столицата е кметът Йорданка Фандъкова.

85% от жителите на столичния кв. „Факултето“, където живее семейството на убитото момче – защото то е убито от безхаберието на чиновници и контрольори – са гласували за Фандъкова. Редно е сега да я попитат как така стърчат кабели-убийци, а виновни няма!  

И кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов дължи отговор.

Според експерти отговорните и виновните са ясни и известни, но в момента се преценява как да се минимализират политическите щети от драматичната ситуация. Защото хората от „Факултето“ ще трябват и за гласуването на 4 април…

Фандъкова до момента не е казала нищо, нито е изразила съболезнования на близките на загиналото момче. Каква обаче щеше да е реакцията й, ако загиналото момче бе син на някой политик или висш управленец?

И медийните подгъзници на властта дадоха своя принос за пълната свинщина около инцидента: измислиха „виновната“ мокра обувка, „убила“ юношата. Каква свиня трябва да си, за да твърдиш подобна нелепост, само и само да се докараш пред властимащите! Техните деца и внуци със сухи обувки ли ходят по снега? Или са в страни, където институциите си вършат работата и кабели не убиват по улиците.

Всеки момент премиерът загрижено ще разпореди нещо. Нещо, което подчинените му структури е трябвало да не допуснат. Севда ще качи в мрежата няколко емоционални лафчета, а джипката може да цъфне пред дома на покрусените родители.

Вече плъзнаха слухове, че разкешвачи са посетили „Факултето“, за да тушират напрежението и да предотвратят бунтове под прозорците на Фандъкова. Може и да не са слухове…

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram