Учредителят на партията на Божков: Нямам връзка с него, не го познавам

Нямам връзка с Васил Божков, не се познаваме лично, не сме говорили лично. Аз съм обикновен български гражданин. Свързах се чрез платформата на „Българско лято“, от София съм, на 36 години. Работил съм като маркетинг директор на „Еврофутбол“, това е позиция под тази на управителите, но и тогава не съм имал връзка с Божков. Комуникирал съм директно с управителите на „Еврофутбол“. След това се занимавах с частен бизнес, който заради коронавируса не просъществува. Това коментира учредителят на партията на Васил Божков „Българско лято“ Борис Соколов в ефира на БНР.

„Божков нееднократно е заявявал, че не иска да се занимава с политика, той не иска да става депутат, не иска да влиза в парламента. А аз да се определям като дясната ръка е доста пресилено. Той няма да ръководи партията, няма да има никаква управленска длъжност. Идеята е да даде публичност на хората като мен – обикновени български граждани, които никой няма да чуе, защото не са публични лица. Той просто дава на млади, интелигентни, възпитани, можещи млади хора сцената“, допълни той.

„Нашите цели ще бъдат определени чрез референдум. Всяко едно предложение ще мине през гласуване и ще попадне в партията. Хора като мен се възползват от гласността, която може да даде Васил Божков за нашите идеи. Нямам никакви амбиции за политика, не се обвързвам с името на Васил Божков. Аз нямам никакъв политически опит, но търсим хора, които имат идеи. Ще имаме изслушване, след което ще изберем кой да е председател на бъдещата партия. Васил Божков не налага своите мнения. Г-н Божков има пиари и комуникирам единствено с тях“, каза още Соколов. ,

Той подчерта, че Васил Божков нямало да има юридическа връзка с бъдещата партия и никъде не стоял подписа му. Припомняме, че при събирането на инициативния комитет за бъдещата партия се събраха 60 души, чиито имена останаха неизвестни. 

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram