Трифон Панчев, БСП: В последните 10 години държава няма

Безработицата в България е висока и продължава да расте

 За редкия шанс да управлява в много трудно време и за предизвикателствата кмет-социалист да решава проблемите на хората в днешната среда, разказа членът на Изпълнителното бюро на БСП и кмет на Дряново Трифон Панчев в предаването „Делници“ по Евроком. „Наложи се бързо да вляза в час с делата на общината и проблемите на хората. Досега изпълняваме целите си“, сподели кметът от левицата.

Панчев обясни, че най-голямото предизвикателство през първата му година като кмет са били проектите, които е заварил и усилието му да бъдат доведени до успешен край, поради факта, че по голяма част от тях не е свършена никаква работа от предното ръководство на града: „За по-малко от година завършихме обекти, които отнемат две години“, уточни Панчев.

 Той описа и ситуацията у нас така: „В момента управляващите затварят бизнеси, затварят хора. В последните 10 години държава няма. При управлението на Борисов бяха затворени десетки или дори стотици болници и в момента ситуацията не може да бъде овладяна.“, така младият социалист коментира актуалната ситуация в държавата“.

 Кметът на Дряново подчерта, че безработицата в страната не е никак ниска: „Над 6% са безработните досега и изгледите са този процент да расте. До март месец положението ще бъде много по-лошо.“

За пропуснатите ползи още говори кметът на Дряново: „Управляващите проспаха шест месеца. За толкова време те не можаха да подготвят няколко болници за лекуване само на коронавирус. В момента хората няма къде да се лекуват, а правителството дава милиарди за въображаеми самолети и кораби, които ще ни пазят от световния враг“, заяви в интервюто си в Евроком Трифон Панчев.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:

https://bsp.bg/news/view/18957-trifon_panchev_bsp__v_poslednite__godini_dyrjava_nyama.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram