Третият до Момчетата от Харвард

Николай Събев, когото журналистите и другите политици бързо започнаха да наричат Ник, е новото политическо явление, за което всички говорят през последните дни. След като от месеци от екраните не слизат Кирил Петков и Асен Василев, които свикнахме да определяме като „момчетата” или „харвардските момчета”, в отбора им се появи и Трети. Той не е от поколението на бившите служебни министри, но също като тях идва от частния бизнес. Николай Събев казва, че са „на една страница”, т.е. с общ дневен ред и виждат нещата по сходен начин.
За него това е нещо просто, но много важно – да изкараме България от феодалния модел, в който живее през последните години. Той знае това, понеже ако е вярна максимата на Алеко – също символ, вече влязъл с пълна сила в кампанията покрай президента Радев, че трябва да опознаем отечеството, за да го обикнем, основателят на най-голямата фирма за пощенски услуги в страната е сигурно най-запознатият с всяко кътче на България от всички нас.
Разликата с момчетата от Харвард е, че е от друго поколение – на техните родители и на първопроходците на новата българска икономика, както и на съвременния сектор на услугите в страната, а бизнесът му за 30 години е станал наистина голям с над 130 млн.лв. годишен оборот и 8-цифрена печалба, както сам разказа пред Сашо Диков. Събев вече е помогнал на себе си, узрял е да помага и на другите. Защото, освен енергия, трябва и мъдрост.

Кирил Пламенов
19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram