Трескава подготовка в молове и фитнеси. Отварят утре

В молове и фитнеси тече подготовка преди отварянето утре. Работното време на големите търговски центрове ще бъде намалено. Те ще работят от 10.00 ч. сутринта до 21.00 ч.

Фитнесите ще работят с капацитет 50%. Непълнолетните ще имат достъп до моловете само с придружител. Посещаемостта в кината ще е 30%. Танцовите школи ще работят с 30% посещаемост.

“На всеки час се извършва дезинфекция. Инсталирали сме система за пречистване на въздуха в асансьорите. Имаме охрана, която да следи за струпване на хора“, заяви по Нова телевизия Силвия Чапарова, маркетинг мениджър в столичен мол.

“Капацитетът на обектите е намален на 50 %. Това означава, че се изчислява колко хора могат да посетят мястото в един й същи час според квадратурата на сградата. Не е задължително хората да тренират с маска. Дезинфекция ще се прави всяка сутрин. Държим клиентите да почистват уредите след ползване”, заяви Иво Митков, управител на фитнес център.

В някои от спортните зали е въведено изискване посетителите да си осигуряват кърпи. Ще бъдат изолирани някои от уредите, за да се спази изискването за дистанция между спортуващите.

Остава задължително носенето на маски в закрити помещения, включително в градския транспорт, и на открито при струпване на хора.

Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 април.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram