Тошко Йорданов: Ще предложим кабинет и ще разговаряме за политики с партиите

Кабинет ще бъде предложен и разговори за политиките ще се проведе, когато президентът Румен Радев връчи мандата на ”Има такъв народ”.

Това заяви от трибуната на Народното събрание Тошко Йорданов при откриване на първото заседание на 46-тия парламент.

Той посочи – не смята, че има съществени различия между повечето партии относно посоката, в която да се тласне страната – нито по темата с главния прокурор, нито по темата със съдебната реформа.

„В следващите две седмици би трябвало да има правителство, което да продължи политиките на служебния кабинет, ако предварително заявените декларации за промяна в държавата, а не за държавни постове са валидни. Това е посоката. Ако това не е така, вероятността за предсрочни избори е голяма. Отговорността така или иначе е наша. Ако се стигне до избори, в това няма нищо нередно и недемократично“, обясни още Тошко Йорданов.

„Този парламент е по-различен от предишния. Доста по-близък е от реалността и това, което гражданите желаят. Тук присъства Министерския съвет, за разлика от миналия път. Това значи, че хората не се страхуват да застанат пред нас“, коментира още Тошко Йорданов.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram