Тошко Йорданов нарече Радан Кънев „боклук“

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов нарече в социалната мрежа „Туитър“ евродепутата от ЕНП „Демократична България“ Радан Кънев „боклук“. Повод за квалификацията е изразената от Кънев позиция пред Европейския парламент за ниския процент ваксинирани в България. Той поиска от пленарната зала на Европарламента Европейският съюз да се намеси заради ниския процент ваксинирани срещу коронавируса в България.

„Острите, дори груби, негативни реакции срещу позицията ми не са неочаквани. Моята работа обаче не е да се харесвам на всеки (дори и на зам.-председателя на доскоро най-голямата партия), а да бъда полезен, доколкото мога. У нас умират хора – наши близки, роднини, колеги, съседи. Умират, защото са неваксинирани. Жертви на безотговорна пропаганда и страхлив популизъм. И аз ще продължа да правя каквото е по силите ми процентът ваксинирани и защитени хора да се увеличи“, каза Кънев по повод реакцията на Тошко Йорданов.

Партията на Слави Трифонов е против задължителната ваксинация. Преди седмица Тошко Йорданов внесе законопроект, с който иска да се забрани в аванс на здравния министър да въвежда задължителна ваксинация срещу COVID-19.

Източници: „Дневник“, Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram