Тома Биков: Служебното правителство ще бъде вземане на властта по нелегитимен път

„Имаме ясни аргументи защо изборите не трябва да се проведат четири месеца по-рано. Тези месеци ще са с висока икономическа и социална цена за цялото общество“, коментира пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. По думите му, без парламент не може да се гласува нито една икономическа или социална мярка в ситуация на криза заради коронавируса. „Освен това президентът не може да провежда диалог между основни политически сили. Това означава, че служебното правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път… Президентът е част от опита да се предизвика политическа криза“, добави Биков в предаването „Неделя 150“.

Снимка: БулФото, архив

„В Европа има тежки преговори, свързани с възстановяване на икономиките. Тези пари ще влязат в българската икономика под формата на инвестиционни проекти. Това е сложна административна задача. Няма да се харчат ей така. А тези пари ще ни помогнат да преодолеем икономическите предизвикателства. Едно служебно правителство само докато се ориентира в ситуацията, ще му свърши мандатът… Става въпрос за време“, посочи Тома Биков.

Според него ГЕРБ се е разграничила от ДПС още в началото на мандата, влизайки в коалиция с Патриотите, а не с Движението. 

„Експертно правителство, аз го наричам неполитическо, към което партиите имат формален ангажимент, а не истински, означава, че се връщаме към неуспешните формули на правителствата на Любен Беров и на Пламен Орешарски“, допълни депутатът от ГЕРБ.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram