Татяна Дончева: Важно в състава на правителството да се минимизира влиянието на Бойко Борисов и ГЕРБ

Номинирането на проф. Герджиков от ГЕРБ е израз на отношенията им, които датират от много по-отдавна. Той е ортодоксален гербаджия, който не дава на ГЕРБ повече от привидна гражданска подкрепа. Това каза Татяна Дончева в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. Тя посочи заслугите на ГЕРБ за избора на проф. Герджиков за ректор на Софийския университет и за налагането му като обществена фигура.

По думите й много е важно в състава на правителството да се минимизира влиянието на Бойко Борисов и ГЕРБ. „Това влияние не се изразява само в прякото участие на ГЕРБ. Ще има и други играчи, върху които Бойко Борисов има влияние“, добави Дончева.

Според нея „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и ИБГНИ трябва да си взаимодействат, като „Продължаваме промяната“ да поеме повече тежест в икономиката, „Демократична България“ да поеме по-големия товар върху съдебната реформа, а ИБГНИ – социалната политика. „Атаката срещу ИБГНИ и коалицията показва страхове и че тази коалиция пречат на хората, които редят карето. Аз мисля да продължим да пречим и мисля, че българските избиратели ще преценят, че има място и роля и за нашата формация“, допълни Дончева.

Според Дончева ИТН ще влезе в следващия парламент, но с много по-малко хора, тъй като партията няма кауза.
/КРОСС /

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram