Съпругата на загиналия пилот: Светъл път към небесните висини! Ще се видим отново – там горе!

Съпругата на загиналия пилот майор Валентин Терзиев публикува прочувствени думи във Facebook.

Димитрина Попова споделя, че мечтата му е била да стане пилот.

„Извървя целия път – от мечтата да станеш пилот, през реалността – да бъдеш такъв, до края да останеш завинаги в небето! Светъл път към небесните висини! Ще се видим отново – там горе! Обичам те! Ще ми липсваш, но някой все пак трябва да гледа децата ни!”, написа тя.


ДНК анализ установява експлозия на боеприпаси и ракети или сблъсък с водата са убили майор Терзиев

Смъртта на майор Терзиев след трагичния инцидент при учение край Шабла беше потвърдена вчера от Министерството на отбраната.

Майор Валентин Терзиев е на военна служба от август 1998 г. Завършил е Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ със специализация летец-пилот във ВВС. Целият му служебен стаж е преминал в 3-а авиационна база „Граф Игнатиево”, където последната му заемана длъжност е началник на щаб на ескадрила. Притежава класна специалност „военен пилот – първи клас“.

Пилотирал е самолети МиГ-21 и МиГ-29. През годините е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС и командира на авиобазата.
Ексклузивни кадри от издирването на падналия МиГ-29 ВИДЕО

По-рано вчера, бе съобщено, че изтребителят МиГ-29, управляван от майор Валентин Теpзиев, който падна в Черно море по време на учения, най-вероятно cе е взривил във въздуха. Това е версията, по която работи разследването, след като бяха открити останки от самолета.

Отломките бяха намерени в морето, на 11 километра югоизточно от Шабла.

Началникът на отбраната адмирал Евтим Евтимов съобщи, че на мястото е открит и биологичен материал, на който ще бъде направено ДНК-изследване.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram