Събота тръгва протестно автошествие „По пътя на корупцията на Бойко Борисов”

На 08ми август 2020г. (събота) ще проведе протестно автошествие под надслов: „По пътя на корупцията на Бойко Борисов”. В 16:00ч. протестиращите тръгват от паркинга пред Националния исторически музей, където ще представят и исканията. Маршрутът на автошествието ще бъде следният:

1.         Резиденция Бояна  – Сборен пункт.

2.         Булгартабак (ул. Граф Игнатиев 62)   – Да запитаме защо Гешев не разследва затриването на цял един сектор в икономиката от страна на Пеевски със съдействието на Борисов?

3.         Министерство на Спорта (бул. „Васил Левски“ 75)  – Да попитаме Красен Крадев колко пари открадна от Колодрума в Пловдив и спортните зали, КОЙ определи новите шефове на Тотото и защо българския спорт по време на управлението на Кралев достигна дъното и държави като Косово и Фариорски острови имат по-добри спортни постижения от нас.

4.         Министерство на Финансите и Министерство на икономиката (ул. „Георги С. Раковски“ 102)  – Да попитаме вярно ли е, че исканията на правителството към Фолксваген са били рекетьорски – задължително купуване на парцели от близки на властта лица и изискване за представители в управлението на завода от страна на мафията? Да попитаме кой пропусна 700-те милиона такси от Божков и колко по 500 евро Божков е дал на Шехерезада да занесе на Горанов и Борисов? Да попитаме какво стана с приоритетния инвестиционен проект на Стивън Ло – Света София, който предвиждаше изграждане на развлекателен комплекс до гр. Елин Пелин с обща стойност на инвестицията – 1,6 млрд. лв.

5.         Министерство на здравеопазването (пл. „Света Неделя“ 5) – Да попитаме кой ще понесе отговорността за всяването на паника сред населението във връзка с  ковид-19, неадекватните мерки – отворени дискотеки и затворени/отворени стадиони и къде са безплатните предпазни средства (маски), които държавата трябва да предостави съгласно чл. 63 от Закона за здравето? Защо ПСР тестовете не са безплатни?

6.         Съдебна палата (бул. „Витоша“ 2) – Да попитаме главния прокурор Иван Гешев защо не разследва произхода на пачките в чекмеджето на Борисов и редно ли е главния прокурор на най-бедната държава в ЕС да купува с държавни пари джипове за 210 000 лв. един брой.

7.         Посолство на Франция (ул. „Оборище“ 28) – Да запитаме френския посланик докога френските политици и граждани ще търпят българските мутри да крадат европейските пари? Ще бъде връчено писмо до посланика.

8.         Посолство на ФРГ (ул. „Фредерик Жолио Кюри“ 25) – Да запитаме немския посланик докога немските политици и граждани ще търпят българските мутри да крадат европейските пари? Ще бъде връчено писмо до посланика.

9.         Пред Министерски съвет –   Връчване на символичен билет за Барселона на Бойко Борисов – да иде да нагледа къщата си в Барселона придобита с корупционни пари и майката на детето си.

Инициатор и организатор на протестното автошествие е „Движение ЗАЕДНО за промяна“.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram