Странно е седмица преди края на регистрацията за президентски избори да има само двама кандидати


Странно е една седмица преди края на регистрацията за президентски избори да има само двама кандидати. Това каза проф. Александър Томов – лидер на Движение „Заедно за промяна“ и на Партия „Българска социалдемокрация“ и кандидат за президент, в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Той отбеляза, че държавата се намира в изключително тежка криза и е силно изостанала. „Ако това продължи, ще загубим населението си, защото при ниска производителност, слаба икономика хората бягат“, обясни той решението си да влезе в надпреварата.

Според него президентите до момента не изпълняват в пълен обем президентските си функции. „Нямаме нужда от президентска република, но президентът по Конституция е носител на народната воля. Той е носител на стратегията за развитие на страната. Такава стратегия предлагаме ние – нова стратегия“, добави Томов.

Той определи поведението на Румен Радев през последната година като пасивно. За него сериозният проблем е, че ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, продължава да е първа политическа сила. „Нашата кандидатура с проф. Аврамов не е срещу Румен дев, тя е срещу връщането на Бойко Борисов на власт. Борисов е проблемът“, посочи той./КРОСС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram