Стоян Мирчев: БСП показа, че е устойчива общност, функционираща на идеологически основи

„Проведохме пряк избор – необходими бяха 50 процента, за да е успешен вотът. Избирателната активност е над 70 %, тоест имаме вот, който е направен по всички правила, по учебник. Остава на Конгреса да приемем документите ни, да изберем нов състав на Националния съвет. Партията показа нещо много важно – че ние сме устойчива общност, която функционира на чисто идеологически основи. Трябва да оформим алтернативата на ГЕРБ, която ще предложим на българското общество“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Стоян Мирчев пред БНР.

По думите му членовете на партията са много чувствителни и когато някой се опитва да създава несъществуващ проблем – обвинения, че вотът ще бъде опорочен, тогава той обижда членовете на партията – „хората, които държат жива партията“. По мнението на Мирчев това е причината и част от кандидатите да получат резултат, „равен на статистическата грешка“.

„Показахме, че сме много добре организирани, отговорни – показахме как се правят избори. Направихме чисти и активни избори. Ние имаме много висока активност, една от най-високите в сравнение с други европейски партии, които провеждат пряк избор. Чисто организационно БСП е в добро състояние“, смята още Мирчев.

„След категоричната победа на Корнелия Нинова, може да съсредоточим цялата си сила в това да освободим държавата от този октопод, от тази мафия. Да се борим за по-доброто бъдеще на държавата“, заключи народният представител.

14.09.2020 г.

гр. София

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram