Стефан Янев: Търсим баланс в цените на енергийния продукт както за бита, така и за индустрията

Министър-председателят Стефан Янев започна среща с представители на ръководствата на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори, Българската стопанска камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

„Това е поредица от срещи, които касаят функционирането на българската енергетика, от гледна точна най-малко на две перспективи. От една страна е това, което касае консуматорите, независимо дали са битови, или индустриални. От друга страна е нормалното функциониране на енергийната система в рамките на общия европейски енергиен пазар и в частност – българската енергийна система”, заяви премиерът Стефан Янев, цитиран от Нова тв.

„Всички сме чувствителни, когато в крайна сметка продуктът на енергийната система се изразява в цени. Те се отразяват както в ежедневието, така и по отношение на крайния продукт, който се произвежда в индустрията. Търсим баланс, възможности и в тази връзка провеждаме и серия от срещи, за да намерим пресечната точка на интереси, така че едновременно консуматорите да бъдат задоволени. От друга страна, енергийната система да работи функционално и без проблеми”, заяви Янев.

В рамките на разговора ще бъдат дискутирани теми от енергийната сфера. В срещата участват също вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев и министърът на енергетиката Андрей Живков.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram