Стефан Янев: Призовавам депутатите да гласуват актуализация на бюджета, дестабилизирате държавата

Призовавам депутатите да намерят време и да гласуват актуализация на бюджета, заяви в началото на правителственото заседание служебният премиер Стефан Янев, който изрази притеснение от създалата се политическа криза в страната и възможността за дестабилизация на държавата.

Динамиката в политическия процес от последните дни се подлагат на труден анализ дори и от експертите., заяви той.

„Това поражда неустойчивост и непредвидимост“, посочи Стефан Янев.

Затова и той се обърна с призив към народните представители да намерят време и възможност да разгледат и дебатират по предложената от служебното правителство актуализация на бюджета, на бюджетите на НЗОК и ДОО.

Без такава актуализация ще бъде особено трудно на фона на задаващата се здравна криза, да се положат онези нужни мерки от страна на държавата както по отношение на бизнеса, така и по отношение на здравната система и социалната система.

За да избегнем социално напрежение през есента, народните представители трябва да вземат предвид нуждите на своите избиратели, подчерта Янев с призива да се оставят настрана политическите дразги.


Ситуацията с пожарите е овладяна, каза още ген. Стефан Янев.

Министър-председателят уточни, че все още има няколко огнища, но те са под контрола на компетентните власти.

„Независимо от това, температурите са екстремни“, добави Янев, като призова българите да са бдителни и внимателни, за да не създават предпоставки за нови пожари.

Премиерът припомни, че българският екип, който помагаше за гасенето на пламъците в Северна Македония, се завърна снощи с успешно завършена мисия. Той уточни, че ситуацията и там е овладяна.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram