Станислава Армутлиева се отказа от номинацията за министър на културата

Музикалният продуцент Станислава Армутлиева се е отказала да стане министър на културата. Това съобщи самата тя във Фейсбук.

Припомняме, в началото на седмицата при представянето на проектокабинета на „Има такъв народ“ стана ясно, че тя е номинирана за съответния министерски пост. Кандидатурата й обаче предизвика вълна от негативни реакции и дори в музикалните среди започна подписка срещу нея.

В днешния си поста в социалната мрежа Армутлиева посочва, че е отказала на Слави Трифонов още във вторник – дни – ден преди той да обяви, че оттегля предложения проектокабинет и ще предложи нов премиер и ревизиран състав.

Тя благодари на ИТН за оказаното й доверие.

„Ще съм на линия да помагам и на тях, и на всички онези, които приемат предизвикателството да бъдат двигатели на промяната и които счетат, че имат нужда от моя капацитет, колкото и както го видят и преценят“, написа тя във Фейсбук.https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstanislava.armoutlieva%2Fposts%2F10159154132108213&show_text=true&width=500

Тя обясни, че е приела отправената й покана от партията на Трифонов, защото смята, че точно липсата на култура е в основата на корупцията и ниското ниво на функциониране на демокрацията.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram