Споразумение между България и Гърция ще рестартира туризма

Гърция ще сключи междуправителствени споразумения в областта на туризма с България, Кипър, Австрия и Израел, предаде гръцката телевизия Скай. Предвидено е към тях да се присъединят и други страни, които успешно са се справили с борбата с COVID-19 като Дания, Норвегия, Австралия и Чехия.

Основната цел на двустранните споразумения ще бъде създаването на безопасни коридори, по които да минават желаещите да летуват в Гърция през предстоящия летен сезон. В началото на другата седмица гръцкото правителство ще представи цялостния си план за рестарт на туризма, който беше блокиран от пандемията от коронавирус през месец март. Той  ще се основава на четири стълба – отваряне на въздушен транспорт, подкрепа на заетостта, финансова подкрепа и здравни протоколи.

От публикации във в.”Катимерини” пък става ясно,че Гърция подкрепя предложенията на Европейската комисия, свързани с отварянето на границите и подновяването на туристическия обмен. Одобрена е и препоръката да не бъдат оставяни празни седалки в самолетите./КРОСС/ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram