Сняг и студ сковават България през новата седмица


Днес времето остава меко с температури следобед от 1 до 7-8 градуса над нулата. С кратки прекъсвания валежите продължават.

В северната половина на страната ще превалява сняг, със значителни количества в Северозапада – особено следобед, привечер и през нощта. На юг валежите ще са предимно от дъжд, тук-там в областите Пазарджик, Пловдив и Смолян
В планините валежите ще са обилни. По високите части и по западните, и централните склонове на Стара планина ще вали сняг, в ниското – предимно дъжд. Вятърът ще е със силни, на моменти ураганни пориви по най-високите части. Температурите следобед – от 1 до 7 градуса.

Заради сравнително високите температури в Рила и Пирин има лавинна опасност. По Старопланинските проходи пък са възможни усложнения с трафика, заради навявания и необходимост от снегопочистване.

В първите дни на новата седмица валежите от сняг и дъжд ще продължат с краткотрайни временни прекъсвания. Студеният въздух постепенно ще прониква и към някои райони на Южна България.

Във вторник по-обилни снеговалежи се очакват, както в Родопите, така и в равнинните райони на Пазарджишко, Пловдивско и Старозагорско. Около средата на седмицата валежите ще намаляват, но ще започне плавно захлаждане.

Към края на седмицата температурите ще паднат осезаемо. Задава се и нова снежна вълна в самия край на седмицата, примесен със сняг. В хода на деня вятърът ще се усилва./КРОСС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram