Снимката говори! Вижте какво обеща премиерът Кирил Петков на Делян Пеевски

Пред Карадайъ, Делян Пеевски и ръководството на ДПС, премиерът пое твърд ангажимент да бъде прието предложеното от ДПС законодателство за пълна забрана и проверка на всички издадени т.нар. “златни паспорти” и обеща да осигури подкрепата на мнозинството в Парламента за приемането на законодателните предложения на ДПС. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

А ето какво научи Епицентър.бг за любопитния диалог, запечатан на тази снимка.

След размяната на остри реплики с Йордан Цонев от трибуната, премиерът на излизане от залата се спира пред депутатите от ДПС – на първия ред са лидерът Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев.

Темата на дебата в залата бе борбата с корупцията, за която Цонев подчертава, че те като Движение ще застанат зад министър-председателя.„В тази битка с корупцията ние сме с вас. Внасяме закони, Конституцията“, казва  Цонев на Петков и диалогът им на трибуната приключва.

За да продължи минути след това в залата.


Премиерът слиза от трибуната, минава покрай ръководството на ДПС, което е на първия ред в пленарната зала, маха си маската и казва:

– С вас ще бъдем заедно! Ние ще бъдем заедно в тази битка, обещавам!

Тогава Делян Пеевски му отговаря:
– Щом ще бъдем заедно, разпоредете пълна проверка на „златните паспорти”! За всеки един случай, всичко да излезе!

– Да, да, разбира се, ще разпоредя, отговаря премиерът.

– Не да, да. Обещайте ми тук да направите проверки! (Б.р.ДПС внесоха закон за отмяна на инвестиционното гражданство, но ПП го отхвърлиха и настояха за своя, изготвен в МС. В законопроекта на ДПС обаче се изисква в преходни и заключителни разпоредби ДАНС да провери всеки един от раздадените досега паспорти и да отнеме тези, които са неправомерно дадени)Искам проверка на всички паспорти, до един!, настоява Пеевски

– Добре!, казва Петков.

– Обещавате ли?, пита го още веднъж Пеевски, а разговорът им вече се е превърнал в основен за депутатите в залата, които внимателно попиват всяка реплика.

– Да, обещавам!, дава дума премиерът. Ще разпоредяя проверка!


– Не, първо разпоредете да се приеме законът, който ние внесохме, настоява Пеевски.

– Добре, казва Кирил Петков и си тръгва от залата.


– Чухте ли, какво ви каза премиерът, обръща се Делян Пеевски към депутатите от ПП, които внимателно слущат целия разговор – да приемете на второ четене този текст за проверка на „златните паспорти“.

Според източници от ДАНС по въпроса за паспортите излизат няколкостотин имена на китайски граждани, чиято връзка с български сегашни политици, тепърва ще вероятно ще излезе.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram