След смъртта на пациенти: Уволняват петима служители на болницата в Пловдив

Готови са първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив по повод случая със заснетите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото COVID-звено, които впоследствие починаха. В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ.

В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“, съобщи Нова телевизия.

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване.

От днес, също така в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

Eпицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram