Слави Трифонов: „Грубо погазване на Конституцията“ е нахлуването в президентството

Търпението на хората явно е доста сериозно. Овладяни медии и институции, овладяни силови структури – резултатът е този, който виждаме. Прокуратурата действа доста неприемливо. Сякаш една група е овладяла държавата и я ползва за собствено благоденствие.

Това коментира Слави Трифонов във видео, публикувано в личния му профил във Facebook.

Той определи като „грубо погазване на Конституцията“ нахлуването в президентството от страна на прокурори днес, независимо от факта, че разполагат със заповед и съдебната ни система е на страната на това действие.

„Несправедливо и неприемливо е. Неморално. И много скандално. Аз не виждам основателна причина за подобно действие. Става въпрос за президентската институция, независимо кой е президент“, коментира Трифонов.

Той заяви – не знае има ли връзка между днешните акции и изявлението на Радев вчера. Но отсече – не вярва в случайности.

„Това, което се случва е от много време насам – поредица от скандали, абсолютно неприемливи за политическата система неща и за живота ни като граждани. Всеки ден – скандал след скандал. Само един от тях би следвало да ликвидира правителството и цялата система такава, каквато я познаваме в последните 10 години“, заяви още Трифонов.

“Търпението на хората явно е доста сериозно. Овладяни медии и институции, овладяни силови структури – резултатът е този, който виждаме. Прокуратурата вече действа доста неприемливо. Цялата заявка на главния прокурор, че ще се бори с битовата престъпност, олигархията, силовите структури вече изглежда доста жалко. Изглежда като услуга на една група срещу друга група. Сякаш една група е овладяла държавата и я ползва за собствено благоденствие.

Крайно време е да спрем”, заяви още Слави Трифонов.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram