Слави Трифонов: Бойко Борисов е малко инфантилен – той смята, че винаги е прав

„Бойко Борисов е малко инфантилен – той смята, че винаги е прав, а това е много опасно, когато си министър-председател“.

Това заяви шоуменът Слави Трифонов пред „Господари на ефира“ и Магърдич Халваджиян.

Как отговаряше Бойко Борисов – какъвто и въпрос да му зададеш, той си говори каквото си знае, каза още Слави Трифонов и определи Борисов и началникът на Кризисния щаб генерал Мутафчийски като „биз-бизе“.

„Аз знам, че хората очакваха да взема една права лопата и да го шибна зад врата“ – така Трифонов отговори на въпрос защо е бил толкова мек в последното си интервю с Бойко Борисов. И разказа, че е трябвало да избере поведение, което да е адекватно на формата, в която Борисов гостувал.

„Тогава още нямахме идея да се махаме от bTV и да правя политически проект. Понякога бъркам, понякога – не, понякога нямам втори шанс“, обобщи шоуменът. Трифонов добави, че не му харесва, че президентът подкрепя БСП и като цяло не харесва поведението на българските политици, включително и на президента, но разказа, че чул добри отзиви за Радев от американски пилоти. По думите на шоумена, Йордан Цонев ще си плати за това, че отрича свободата на словото.

„Свободата е безценна – тя е наше изконно право и непрекъснато трябва да воюваме за нея“, заключи Трифонов и добави, че за него независим човек няма – всеки е зависим от нещо. „Няма прозрачност – това е защото сме малка държава, пълна с комплекси“, заключи шоуменът, според който се налага линия на контрол от хора, които се обграждат с медии.

Той обаче вярва, че това, което се е случило в нормалните държави, ще се случи и в България, но по-бавно. Според Трифонов, емоциите са вредни и буквално ти създават погрешна представа за света. За творците, обаче, Трифонов видя полезност що се отнася до емоциите, но до време. „Добре е да си професионалист – тогава ще свършиш работа, иначе са глупости“, добави шоуменът и сподели гледната си точка, че трябва да се самоусъвършенстваш.

Безспорно един от най-интересните моменти по време на редовния сутрешен брифинг за коронавируса се оказа сблъсъкът между репортера на т… Прочети повече „Подстрижи се най-после“, призова Трифонов колегата си Магърдич Халваджиян. И иронизира Халваджиян, защото го наричат „Маги“.

„Ела при мен – нали си смел“, продължи Трифонов с провокациите към Халваджиян и това, че все още остава в Нова телевизия. И добави, че не иска да е в bTV, защото там нямало свобода, като припомни думите за мисирките. „Свирките не са нещо, което ме блазни на тези години“, заяви шоуменът по адрес на казионната журналистика, като даде пример с ПИК и БЛИЦ.


© Actualno.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram