Скандал! Кирил Петков искал да „купи” „Екогласност”: Зад проекта ни стоят хора от президентството

Скандални разкрития направи тази вечер в студиото на „Още от деня” по БНТ лидерът на ПК „Екогласност” Емил Георгиев, част от коалиция „БСП за България”.

От тях става ясно, че тримата служебни министри Петков, Василев и Денков пазаруват на поразия хора за новия си проект, без никакви скрупули и всичко това става под шапката на президентската институция.

И че имат много пари, с които са готови да купуват дори цели партии.

Тримата партийни строители с министерски постове стигнали до там, че да отидат в офиса на лидера на „Екогасност“- формация, която е партньор на БСП, за да му предлагат „Екогласност“ да стане част от проекта  им, като изрично няколко пъти подчертали, че те ще финансират всичко, дори и цялото ръководство на формацията. Кирил Петкков заявил, че зад проекта им стоят хора от президенството като дал да се разбере, че става дума за секретаря на президента Николай Копринков. 

Разказът на Емил Георгиев потвърждава съмненията, че държавният глава стои зад политически проект, който „краде“ кадри от БСП и нейните коалиционни партньори; че този проект се прави с държавен ресурс; че служебни министри правят партия, докато са на власт и че секретарят на президента Николай Коринков е един хората, който е впрегнал усилията си да разбие БСП и левицата.

Разказът разкри и поредната лъжа на Кирил Петков, че не правел партия докато бил министър!

Ето цялото изложение на Емил Георгиев:

„Да, ние бяхме потърсени да поемем проекта на двамата служебни министри (Кирил Петков, Асен Василев). Имахме два разговора.

Първият беше с представители на г-н Кирил Петков, г-н Василев и министъра на образованието. Те казаха, че разчитат на нас, защото сме модерна партия, но поставиха условия –  те да ръководят изцяло дейността на „Екогласност”. И аз казах, че разговорът е приключен.


На другия ден същият този техен представител ми се обади и ми каза, че лично г-н Кирил Петков желае да се срещне с мен. Проведох среща с него в нашияя офис – на Федерацията на потребителите. Разговорът беше два часа. И на него казах, че няма как да се съгласим на нас да ни бъдат поставени условия. Оттеглиха иска си.

И тогава поискаха да влязат в ръководството на „Екогласност”, защото ние след няколко дни имахме национална конференция. Отново им казах: Разговорът е приключил.


Предложиха ни се избираеми места в листите на бъдещия проект – едното в Хасково, другото в Монтана. Казаха, че те поемат изцяло камппанията и те ще ни предложат хора. Тоест ние да не можем да разсъждаваме кои са хората. Казаха, че са направили кастинг във всички области подбрали са 50 души.
Тогава ги попитах: Добре, на мен ми остава, аз да ви упълномощя вие да подпишете и листата в ЦИК.
Зададох въпроса – кой стои зад този проект? Директно поисках да ми се отвори, защото в публичното пространство се говори, че президентът стои зад този проект. Не получих отговор. Но ми се каза, че зад този проект стоят представители на президентската институция. Отговорих, че повече разговори няма да иима.


Дори му казах, вижте г-н Петков, аз съм бил подложен на натиск от олигарха Прокопиев. Имаше един момент, когато водихме битка за „Меричлери”, те първо ми предложиха моркова, след това започнаха съдебни разправии срещу мен, накрая се появи той и знаете ли какъв му беше иска – 620 000 лева. Казах, че няма как да бъдем купени

.
А на въпроса на водещата – как са искали да ви купят, Емил Георгиев отговори: Вие сама си отговорете, след като те ни казват: „Ние искаме да поемем цялото ръкководство на „Екогласност”, ние искаме сами да финансирме цялата кампания”. Те се опитаха да вербуват по неприятен начин и други наши представители, като искаха да настояваме за 4-6 избираеми места, и да внесат предврително средства за това.


И всичко това се знае от делегатите на нашата конференция на 4 септември, защото аз ги запознах с предложението. И те казаха: Не.


На въроса ми кои са представителите на президентството, които стоят зад техния проект, те казаха, че с този проект е запознат и министър-председателя, а той е назначен от президента, и това е станало далеч, преди той публично да заяви подкрепата си за него.
Нямам съмнение – зад този проект стоят хора на президента, подчерта Емил Георгиев.


Той съобщи, че днес е разказал всичко това на Корнелия Нинова.

Разговорът му със служебните министри е бил преди две седмици.
На своята Национална конференция „Екогласност” са решили да продължат да подкрепят Румен Радев за президент.


Убеден съм, има хора в президентството, които искат да разбият левицата. И ще дам едно име – г-н Копринков, един от секретарите на президента, ме попита дали продължаваме разговорите с тримата министри. Значи той знае за нашите разговори с Кирил Петкков..
Самите министри се представиха като хора от президенството“.

Емил Георгиев разказал всичко това, както пред Нинова, така и пред ИБ на БСП, а така също и пред Съвета на коалацията, който днес имал заседание на „Позитано „20. Там Георгиев споделил и какво му казал Николай Копринков: Трябва да разбием БСП и да унищожим Корнелия!

Епицентър.бг научи че човекът, който организирал срещата на двамата служебни министри с Емил Георгиев е Иван Модев, син на дългогодишния функционер на БСП Тодор Модев.

Иван Модев в момента е секретар на министъра на образованието Николай Денков и като такъв присъствал на срещите.

И на следващите избори „Екогласност” ще бъде в коалиция с БСП. Каузата по опазване на околната среда е много важна и тя ще продължи да бъде във фокуса на двете формации, подчерта Емил Георгиев..
Той припомни, че по разкрития на „Еогласност” министър Нено Димов е стигнал до съд и че подпорната стена на Алепу е станала предмет на разследване.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram