Симеон Щерев: Не КОРОНА, а лекарска грешка уби сина ми

Бащата на починалия Николай Щерев – Симеон, не вярва, че синът му си е отишъл от коронавирус. В социалната мрежа той сподели интервю с германски професор, според когото голяма част от смъртните случаи от коронавирус са следствие на грешно лечение.

„В един от случаите е приложено лечение с висока доза кортизон, с моксифлоксацин – як антибиотик от групата на блокиращите ензима гираза, допълнително и гликонаинон и ритоламин, които са медикаменти, прилагани при СПИН. Всичко това, придружено с интерферон и накрая всичко се залива с още един антибиотик в широка гама, в резултат на което пациентът е починал“, разсъждава лекарят.

По думите на немския специалист в началото на лечението пациентите имат известно подобрение, чувстват се по-добре, но след това заради приложените медикаметни изведнъж се влошават.

Именно такъв бе случаят с Ники Щерев, който няколко дни след престоя си в „Пирогов“ имаше подобрение, но в последствие рязко се влоши и преди седмица почина.

„Цялото това лечение е убило пациента“, разсъждава германският лекар във видеото, което Симеон Щерев публикува в личния си профил.

Жило бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram