Сигнал за бомба в самолет на летище София

Сигнал за бомба на летище София. По първоначална информация властите проверяват един от самолетите на аерогарата. Малко по-късно стана ясно, че тревогата е фалшива.  

По информация на NOVA е получен сигнал, че на борда на самолет, кацнал на Терминал 2, има бомба. Става въпрос за полет от Дубай към София със 124 пътници, който по разписание е пристигнал малко след 15 ч.

Свикан бе и Кризисният щаб на летището, в който участват специализирани държавни органи, служители на аерогарата и др.

Според процедурите за действие в подобни ситуации машината е отклонена на безопасно разстояние, паркирана е на отдалечена стоянка и пътниците са свалени. Самолетът бил претърсен от специализираните служби, но на борда му не е открито нищо опасно.  

От летище София съобщават, че пристигащите и заминаващи полети продължават да се изпълняват по разписание.

НОВА

Публикуваме официално становище от flydubai във връзка със създалата се ситуация :

„Полет FZ 1757 на flydubai от Дубай Интернешънъл (DXB) беше посрещнат от властите при кацането си на Международно летище София (SOF) днес (15 април) като предпазна мярка за разследване на твърдения за заплаха за сигурността. Нашият висококвалифициран екипаж спази стандартната процедура. След проверката за сигурност FZ 1758 получи разрешение да отпътува за Дубай. 

В момента местните власти провеждат разследване. Извиняваме се на пасажерите за причиненото неудобство, но безопасността на нашите пътници и екипаж остава наш основен приоритет.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram