Сексуални подмятания за „преждевременна еякулация“ и „тройки“ в парламента

Остри дебати и груб език ознаменуваха обсъждането на бюджета на държавното обществено осигуряване в парламента.

От най-високата трибуна в държавата Филип Станев от „Има такъв народ” заговори за „преждевременна политическа еякулация”, визирайки ГЕРБ, БСП и ДПС, които гласуваха заедно по някои от предложенията.

„Ние не просто станахме тук свидетели на годеж, а на една нова политическа, любовна игра с много стари корени, обаче искам да кажа на ГЕРБ, ДПС и БСП, че в любовната игра, когато има много голям адреналин и силни емоции, обикновено се стига до преждевременно свършване, така че, много ви моля , след изборите да не станем свидетели на вашата преждевременна еякулация“, каза Станев. Сравнението му предизвика смях в залата, а председателят на НС Ива Митева му направи остра забележка на висок тон.

Стоян Мирчев от БСП припомни на Филип Станев, че ходил „с малко разширена походка” заради единодушно гласуване с ДПС от преди седмица.

Председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов му отговори в същия стил, споменавайки за „тройка”: „БСП от години участват в тройка и ги любят от едната и от другата страна”.

След това думата взе Рамадан Аталай от ДПС, който попита и сам си отговори: Може да се идва със скъсани дънки в парламента, може, но не бива. И пак попита: „Може ли човек, който си е метнал сакото на рамото, като че ли току що си е хвърлил гегата, да назидава журналисти и народни представители и може ли да се печелят избори с плакати без физиономии?“

Председателят на НС Ива Митева заяви, че ще им слага червена точка.

Труд

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram