СДВР: Шест души са задържани на протеста днес, двама са обявени за издирване/Видео

Имаме 6 задържани на днешния протест, а двама са обявени за издирване. Това каза Тони Тодоров, заместник-началник на Отдел „Охранителна полиция“ в СДВР, на брифинг по повод протеста в центъра на града, предаде Агенция „Фокус“.

„Днес имаме заявени официално 3 мероприятия в района на Народно събрание 2, Президентство и Министерски съвет. До момента всичко протича нормално. Някои от ораторите на протестиращите спекулират с това, което се извършва от служителите на МВР, но това не е коректно. Желанието на всички е да се провежда този протест по мирен път. Имаме 6-ма задържани и двама са обявени за издирване. Трима са носили забранени предмети, а един е без документи за самоличност. Отведени са в районните управления и ще установяваме съпричастността им към други техни прояви и след това ще бъдат пуснати“, заяви Тодоров. Извършихме щателна проверка на Градската градина и всички уязвими места в района на протеста, каза още Тони Тодоров.

„Част от нещата, които намерихме, са доста обезпокояващи при евентуално използване на протеста. Намерихме много камъни, които бяха струпани на купчини. Не отправят никакви обвинения към никого. Има и предмети, които са останали от вечерта и са попаднали случайно тук. Отстранено е всичко. Видимо укрити бяха намерени една туба от 10 литра с цветна течност, старателно скрита, както и 9 половинлитрови пластмасови шишета с течност“, посочи Тодоров.

„Категорично отричам да се карат хората да заобикалят по изградените пунктове. Всички затворени пространства от полицията е нормално да не се допускат граждани по изградените пунктове“, каза още той.

„Нямаме идея кой е оставил намерените предмети в градинката, направени са огледи от полицейските служители на местата. Намерени са и доста метални и дървени пръти. Можем да предположим, че са оставени с някаква цел. Най-вероятно някои лоши хора искат нещо да се случи. В момента се преглеждат записите от камерите в района.
Този протест трябва да протича мирно. С тази цел са изградени тези филтровъчни пунктове“, допълни той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/361934038157734

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram