Ръст на търсенето на частни уроци, заради онлайн обучението


Ръст на търсенето на частни уроци, отчитат образователните школи, на прага на 15-ти септември. Заради онлайн обучението през последната година все повече ученици търсят варианти за допълнителна подготовка, за да наваксат пропуснатото.

Най-сериозно е търсенето на частни уроци сред учениците, които започват 7-и и 12-и клас, на които през новата учебна година им предстоят изпити за кандидатстване. До момента поне половината от тях посещаваха допълнителни курсове, показват изследванията.

Цените на частните занимания варират – подготовката в школите излиза около хиляда лева, а индивидуалните уроци вървят средно между 30 и 50 лева на час. По кои предмети е най-голямо търсенето на частни уроци и колко ще трябва да подготвят родителите за допълнителна подготовка на децата си тази есен?

След една година уроци пред екрана вместо в класната стая – за Даниел и Даяна справянето с отделните предмети става все по-трудно.

Малко по-сложно се обяснява през онлайн обучението – по-трудно се разбира като го гледаш на един екран и не го виждаш на живо, смята Даниел.

По-трудно възприемам уроците в къщи, защото по-лесно се разсейвам, не ми е добре вкъщи да уча. Виждах спънки в математиката повече отколкото българския, казва Даяна. Разликата в резултатите при уроците онлайн през последната година отчитат и родителите.

Предвид големия обем, заложен в учебните планове, децата нямат необходимото време за поемането на целия този материал – особено, когато е онлайн – пък и това, че това не са в академична среда донякъде им влияе, защото те не могат да усетят респекта, който имат към учителя, към средата в училище, и малко или много вкъщи се разсейват, казват родители.

За бъдещите седмокласници предстои една от най-важните години в клас. Тъй като от резултатите в края й ще зависи в кое училище ще продължат средното си образование. Затова – за да наваксат пропуснатото – тази есен Данаил и Даяна ще разчитат на частни уроци./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram