Румяна Ченалова: Ето как Борисов иска да остане на власт

Ето как, различни маневри – липса на кворум например, Борисов може да отложи оставката си с осем месеца. За схемата обясни Румяна Ченалова.

Ето и нейният пост:

Щял да подаде оставка СЛЕД свикването на ВНС…


ЗАЩО тогава?


Вече не издържа на натиска и последната му хрумка е да забави оставката си, ползвайки разпоредбите на закона и влиянието си в НС.


КАК?

Правото на инициатива за изменение и допълнение на Конституцията принадлежи на една четвърт от народните представители и на президента. Предложението се разглежда от Народното събрание не по-рано от ЕДИН месец и не по-късно от ТРИ месеца след постъпването му.

Народното събрание приема закон за изменение или допълнение на Конституцията с мнозинство три четвърти от всички народни представители на три гласувания в различни дни.

Ако предложението получи по-малко от три четвърти, но не по-малко от две трети от гласовете на всички народни представители, предложението се поставя за НОВО РАЗГЛЕЖДАНЕ не по-рано от ДВА и не по-късно от ПЕТ месеца.

При новото разглеждане предложението се приема, ако за него са гласували не по-малко от две трети от всички народни представители.

Законът за изменение или допълнение на Конституцията се подписва и се обнародва от председателя на Народното събрание в „Държавен вестник“ в седемдневен срок от приемането му.

Президентът насрочва избори за Велико Народно събрание в тримесечен срок от решението на Народното събрание.

С произвеждането на избори за Велико Народно събрание пълномощията на Народното събрание се прекратяват.

Ето как, различни маневри – липса на кворум например, Борисов може да отложи оставката с ОСЕМ МЕСЕЦА /до датата на обнародване на решението за свикване на ВНС/ – т.е. до март – април 2021г., надявайки се протестите да стихнат.

От друга страна , като имам предвид лъжите му от сутрин до вечер, въобще не е сигурно, че и тогава ще подаде оставка.

Така че…ЩЕ ИЗВЪРВИМ ПЪТЯ ДОКРАЙ!


Не са ни нужни подаянията на Мутрата!


Вече НЕ МОЖЕ да ни излъже!

Facebook, Румяна Ченалова

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram