Румен Радев отново с отрицателен тест за COVID-19

И след пристигането му от Естония – президентът Румен Радев е с отрицателен тест за COVID-19.

Истински скандал се разрази вчера. Припомняме, че по време на втория ден от визитата на Радев в Талин, където трябваше да поеме председателството на страната си на инициативата “Три морета”, президентът отмени срещата със естонския си колега.

Държавният глава на Естония заяви в личния си профил във Facebook, че причината е контакт със заразен с коронавирус. По-късно пък в българските медии се разбра, че шефът на ВВС ген. Димитър Пенчев е дал положителен резултат при тест за COVID-19, а вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е под карантина. Причината – дни по-рано те бяха заедно при честванията по случай Деня на авиацията. Там присъстваше и Румен Радев.

От президентството обаче отрекоха държавният глава да е бил в контакт със заразен.

При пристигането си в София Радев определи случилото се като “активно мероприятие” на своите “доброжелатели”. Той показа и лист с резултатите от тест за COVID-19, направен в естонска лаборатория.

След кацането си в София вчера, президентът Румен Радев отново си е направил тест за коронавирус, който също е бил отрицателен.

ФРОГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram