Румен Радев в гр. Левски: Протести, докато паднат! Времето за диалог свърши!

Президентът Румен Радев отговори снощи на призивите за политически диалог, който по-рано отправи парламентарният председател Цвета Караянчева.

„Трябваше да водят диалог с хората, когато беше времето. Те стояха надменно отгоре, без да откликват на техните нужди, сега е късно за диалог. Хората вече не го искат“.

Това каза президентът Радев в град Левски, където присъства на тържествената заря – проверка по случай 183-годишнина от рождението на Апостола не свободата и празника на града.

„Докато паднат тези, които трябва да си заминат“, отговори президентът на въпроса докога ще продължат протестите.

Няколко часа преди това председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира в Карлово, че евентуално преминаване към служебно правителство в този момент ще бъде безотговорно. Според нея важен е диалогът с протестиращите хора.

В речта си Румен Радев призова българите към непримиримост към злото, тиранията и неправдата.

Стремежите на Левски са живи и днес. Нима е отживелица борбата му срещу правото на силата? Нима са изгубили смисъл думите му, че за народното зло не трябва да се мълчи, а да се действа – тук и сега? Нима е изгубил сила заветът му, че срещу тиранията и неправдата трябва да се борим с всички сили, обединени и заедно. Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе си непримиримостта на Левски. Да си припомним какво е лично и национално достойнство. Да се осъзнаем, че Свободата е път, който трябва да измине всеки един от нас. Да не забравяме, че Левски е нашият защитник през времето, но и нашият съдник пред историята. Дали ще сбъднем завета на Левски за чиста и свята република зависи само от нас. От нашата непримиримост, особено днес, от нашата обединена воля и от нашите задружни усилия. Само тогава пътят на Левски отново ще бъде нашият път – път като нация с ясна визия, с ясно бъдеще“.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram