Румен Радев във Варна: Незабавна и безусловна оставка на Борисов!

Държавният глава Румен Радев призова всички българи да не влизат в капана на Борисов с проектопредложението за нова Конституция. Оценката на Радев за него е „недоносче“, а самият премиер той определи като „абсолютно невнятен“.

Румен Радев предупреди, че целта на Борисов не е рационална, а отклоняване на вниманието и подмяна на дневния ред: да не говорим за шкафчета, корупция, беззакония, рекет – целта на Борисов е това.

Държавният глава, който още преди година обяви своя инициатива за промяна на законодателството, заяви, че няма никакво намерение да внася своите предложения в настоящия парламент. „Абсурдно е да ги внасям в един изчерпан от доверие и легитимност парламент“, посочи Радев и обясни, че няма как да се търси бъдеще в един парламент с председател, поруган по най-вулгарен начин и то от собствения си лидер. Парламентът е загубил вече всякаква легитимност и доверие.

Този парламент е бил оглавяван от хора като Петко Каравелов, Стефан Стамболов, Драган Цанков – ние като българи сме длъжни да защитим институцията, посочи Румен Радев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram