Ров се образува под АМ ”Струма”. Застрашена ли е конструкцията?

Огромен ров се появи под колоните АМ “Струма” в района на Мало Бучино. От Агенция “Пътна инфраструктура” убеждават – няма опасност за пътното съоръжение и хората. Започва обаче укрепване на участъка, предават от Българската национална телевизия.

Като причина за образувалия се ров се посочват обилните валежи през изминалия месец. По-голямото количество вода направило канал. 


При проектиране на магистралата се е взело под внимание, че на мястото има водосбор от Люлин планина и конструкцията е фондирана пилотно, обясниха Румен Сачански, директор на Областното пътно управление, София. 


“Решихме, след като премине зимния сезон да помислим за едно по-сигурно отводняване, за да не се получават такива канали”, допълни още той. 


Това е поредният проблем, който възниква през последния месец. Свлачища и срутища в страната бяха регистрирани на редица места. Затворена временно заради голямо количество срутила се земна маса бе именно АМ “Струма”. Припомняме и за свлачището, което блокира пътя край Рилския манастир и то малко след инспекцията на място от премиера Бойко Борисов.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram