Репортер на Слави пак изкара от нерви Мутафчийски

Репортер на телевизията на Слави Трифонов пак изкара от нерви шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той категорично отказа да отговори на въпрос на Станислав Балабанов на един конкретен въпрос, а именно дали е вярна информацията на премиера Бойко Борисов, че вчера заразените в Европа са били 30 000 души.

Вместо да даде конкретен отговор, Мутафчийски премина в атака: „А вие видяхте ли вчера какво каза Борисов?“. Балабанов отвърна, че е видял, но държи да каже дали цифрата на заразените, цитирана от министър-председателя е вярна. Шефът на Щаба, видимо ядосан, натисна копчето на микрофона, облегна се назад и си кръстоса ръцете пред гърдите.

Видимо се разгневи и на цитат на  от д-р Десислава Кателиева от асоциацията на спешните медици, че няма достатъчно предпазни средства за медиците. Ясен отговор нямаше и на въпроса как жена от злополучния полет от Нидерландия за София, заразена с Ковид-19, е успяла да мине през летищните власти и да се прибере вкъщи с обществен транспорт. Вместо отговор, бе даден пример с други двама пътници, които били прибрани с линейка, след като термокамера ги“ уловила“, че са с температура. От обясненията на шефа на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев се разбра следното:

„Пациентката е била привикана към граничния здравен контрол, не е изчакала консултацията с наш специалист, преминала е през граничен паспортен контрол и нашите специалисти са я гонили в багажното отделение на летище София“, каза Пенчев. Тя категорично отказала да се върне и да влезе в болница“.

Пенчев косвено разкритикува и авиокомпания „България Еър“, защото жената не е била добре още на борда, но граничният здравен контрол не е бил уведомен от екипажа, а от други две лица, които са се намирали близо до нея в самолета. Самата авиокомпания пък твърди, че на борда й не се е случило нищо особено – на пътничка с диабет е дадена вода със захар и кислород, а след полета не е била официално уведомена от здравните власти за случай на коронавирус на борда й. „Такива хора, които са положителни или болни, в мига, в който кацнат, гледат бързо да напуснат територията на летището в посока родно място или постоянен адрес“, оправда се шефът на РЗИ София.

На практика на  нито един от зададените въпроси от репортера не бе даден ясен отговор.

Фрог нюз  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram