Ремонтът на кабинета започва с Десислава Танева?

Спрягат смяна в Министерството на земеделието. Според сайта ”19 минути” едно от лицата, които ще бъдат заменени при ремонта на кабинета ”Борисов 3” е това на Десислава Танева. Твърди се, че тя ще бъде заменена от настоящия шеф на Държавен фонд земеделие Васил Грудев, като на негово място ще бъде назначен Иван Капитанов.

Голям ремонт предстои в кабинета на управляващите. Тази заявка бе дадена още миналата седмица, но управляващите заявиха, че всичко ще се случи след вота на недоверие. Той бе внесен от левицата и бе гласуван днес. Резултатите от вота бяха напълно очаквани – той не бе одобрен.

Още миналата седмица се заговори за евентуални рокади. Премиерът Борисов поиска оставките на трима министри – Владислав Горанов (финанси), Емил Караниколов (икономика) и Младен Маринов (МВР). Веднага на следващия ден обаче бе съобщено, че подобни рокади в редиците на управляващите ще има едва след вота на недоверие. Вчера пък Горанов категорично заяви, че няма причина да подаде оставка.

Всички министри са в готовност да станат от управленските столове на ресорните си министерства. За това заявиха вече няколко пъти. Оставка на цялото правителство обаче категорично няма да има.

Сега в смените се намесва и името на Десислава Танева. Земеделският министър се завъртя в скандал преди няколко месеца, когато изтече запис, в който именно Танева призовава производители да мълчат пред Европа за нередностите у нас, за да не спрат парите от фондовете. От управляващите заявиха, че думите са извадени от контекста.

Резервната скамейка обаче не е по-малко скандална.

Васил Грудев е бивш зам.-министър на Танева в кабинета „Борисов 2“. Името му се свързва с това на Румен Положанов. Срещу Порожанов бе започнато разследване за злоупотреби с европейски средства в Държавен фонд „Земеделие“, когато институцията е била ръководена от него.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram