Рашков: Бюджетни средства са заминали във фирми, близки до кабинета „Борисов“

Близо година в МВР се провеждат упорити и целенасочени разследвания на фирмите, на които е възлагано изграждането на автомагистрали. В резултат на разследванията се установи, че на тези фирми, които стоят близо до кабинета „Борисов“, са отпуснати авансово между 50 и 80% от сумите“, заяви вътрешният министър на извънредния брифинг на „Продължаваме промяната“, след като Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите си от коалицията. 

Става дума за бюджетни средства, които са заминали в неизвестна посока. Имаме данни, че част от тези фирми са вложили държавните средства в обекти, които удовлетворяват техни лични интереси. Още в утрешния ден ще направя необходимото, за да може тази информация да стане публично достояние“, добави Рашков.

„Страната е изправена пред избора да се продължи ли по този начин изграждането на пътища, или да сменим подхода, начина, да вземем други решения, включително и с решение да се премине към управление на страната в друг формат“, коментира вътрешният министър дейността на министър Гроздан Караджов, който е от квотата на ИТН.

Продължаваме да изпълняваме своите задължения по закон и ще ви информираме детайлно, защото обществото има право да знае как са разходвани и къде се намират тези средства. Дали не са изнесени в чужбина те, или тук се изграждат обекти, които са лична собственост на управителите и собствениците на фирми“, загатна той.

Очаквайте подробности!

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram