Разкриват денонощни кабинети за ваксинация в областните градове

Има готовност да бъдат разкрити денонощни кабинети за ваксинация в областните градове. Зелените коридори ще продължават и през седмицата, защото има хиляди желаещи. 

Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг пред Александровска болница, след като инспектира как се извършва имуницазията в лечебното заведение.

Имаме достатъчно ваксини, увери здравният министър. Ангелов призова хората да повярват на науката и на лекарите. На прага сме на нещо ново, което можем да постигнем само с ваксина, подчерта министърът на здравеопазването. Изборът на ваксини ще бъде факт, когато започват да идват повече ваксини, регулярно фирмите да изпълняват доставките си, каза още министър Ангелов. Т

Първият денонощен кабинет за ваксинации вече заработи в двора на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ по решение на ръководството на болницата. „Имаме осигурени от държавата достатъчно количество ваксини. Всеки, който желае, може да заповяда“, обясни изпълнителният директор д-р Антон Петков. 

В „Пирогов“ пък откриха още една зона за желаещите да се имунизират с ваксината на АстраЗенека. https://nauka.offnews.bg/?widget=300x250bo

Личните лекари могат да избират кога да започват да поставят ваксини, отговорили сме на всичките им въпроси, създадена е организация, обясни Ангелов. 

Чуждите граждани на територията на страната също ще бъдат ваксинирани, както и здравнонеосигурените, каза още той. Водим и преговори с „Бърза помощ“, защото има и трудно-подвижни хора, които също трябва да бъдат ваксинирани, обясни министър Ангелов. 

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram