Радев: Прокуратурата зае страната на статуквото, което доведе до тази нечувана корупция

Прокуратурата зае страната на статуквото, което доведе до тази нечувана корупция, заяви президентът Румен Радев пред журналисти. Държавният глава е на военните учения на полигона „Корен“. Там е и посланикът на САЩ Херо Мустафа.

Президентът Румен Радев призова прокуратурата да свърши сега своята работа по темата с шестимата българи, на които САЩ наложиха санкции.

„Санкциите по закона „Магнитски“ на български граждани са ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция“, коментира още президентът.

„Според вас редно ли е отвъд Океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, крупни финансови престъления, а нашата прокуратура да не ги вижда? Ние няма как да продължим напред, ако прокуратурата не си свърши работата, но тя вече дълго време отказва категорично да си свърши работата, особено с последните акции на прокуратурата, тя вече зае ясно, категорично страна – страната на това статукво, което доведе до тази нечувана корупция,“ попита Радев.

Според него прокуратурата удря определени олигарси, но брани други.

Васил Божков беше ударен, след като е спрял да си плаща „такса спокойствие“, каза още Румен Радев.

Той обясни, че е призовал партиите да се чистят от хора, за които имат съмнение, че са корумпирани.

Попитан за рокадите в МВР и службите, Радев отговори:

„МВР е превзето от режима, който ни доведе до най-бедната страна в Европа. Трябва да има категорична промяна“.

В учението на полигона Корен участваха близо 800 военнослужещи от сухопътните войски на България, 210 единици бойна техника, 50 души от Гърция и лекопехотен взвод от Румъния.

Румен Радев даде висока оценка на българската ария и показаното на полигона. Според него армията ни може да действа ефективно в сложна ситуация. Той подчерта, че проблемите в армията са много, но всеки вложен лев трябва да води към бойна способност.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram