Радев: Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията

Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет.

Това заяви в коментар пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от нова телевизия.

„Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията. Осветли и пресече много схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия. Видяхте къде отиват кредитите на ББР. Корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов”, категоричен е държавният глава.

„Ще е крайно безотговорно, ако и този парламент не състави правителство и не актуализира бюджета. Това означава, че ще остави следващия служебен кабинет с вързани ръце по време на криза“, каза още президентът Румен Радев.

„Няма място за политиканство за здравето на българите. При гласуването ще се разбере кои партии работят за себе си и кои за хората“, заяви Радев.

„Още не съм приключил консултациите, но и на КСНС партиите показаха, че разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната, и аз очаквам това разбиране да се пренесе в парламента и да актуализира бюджета, за да посрещнем всички предизвикателства, пред които е изправена страната“, посочи държавният глава.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram