Радев: От правителството зависи тежката икономическа криза да не стане политическа

Президентът Румен Радев направи поредния си коментар за хаоса в държавата. „Аз лично многократно заявих, че са важни устойчивите решения. За мен политиката, която води „Булгаргаз“, е неразбираема, тя е извън икономическата и управленската логика – да обявяваме прогнозни цени за юни и юли, а едва в средата на май да стане ясна каква е цената за май“, отбеляза той.

„Кризите, в които се намираме, са тежки – тежка икономическа, тежка социална. Но най-важно е да не се допуска криза на доверие. Протестите означават, че този дефицит се задълбочава и единственото решение е конструктивен, открит диалог“, допълни Радев

Относно цената на втечнения газ, договорена от Кирил Петков в САЩ, той заяви: „Важна е открита и коректна политика… Дали има криза на доверие към кабинета, ще проличи от това колко хора ще излязат на протест. Най-важното е как се чувстват българите“.

„Единствено от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалират в политическа“, заяви Румен Радев.

Държавният глава бе на националния стадион „Васил Левски“, където участва в награждаването на отличили се деца-спортисти.

Радев благодари на стотиците деца, дошли в днешния ден за президентския крос: „Много се радвам, че въпреки всичко, българските деца спортуват все повече“.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram