Радев към депутатите: Свиках 49-тото НС в Страстната седмица с очакванията за смирение

Свиках 49-ото Народно събрание в Страстната седмица с надеждата за смирение, диалог и разум.

Това заяви президентът Румен Радев в обръщението си към депутатите при откриването на 49-ото Народно събрание.

За мен е чест да съм един от първите, които ви поздравяват. Свиках Народното събрание (НС) в страстната седмица с очакванията на българския народ за едно различно начало на този парламент. Трябва да има диалог и смиреност, както и преодоляване на изоставането с редица много важни законопроекти, подчерта той.

„Предизвикателствата пред вас са големи. Основна задача е приемането на бюджет. Така ще можем да гарантираме доходите на хората в период на кризи и ще можем да работим за растеж на икономиката. Силно се надявам този бюджет да бъде внесен от редовно правителство, което да се ангажира с дългосрочни политики.

Ако това не стане, служебното правителство ще внесе бюджет. 49-ото НС е изправено пред съдбовни решения.

Очаквам това НС да подкрепи европейския курс на България, който е заложен от служебното правителство.

Трябва да се подкрерпят законопроектите, които ще помогнат да се получат средства по Плана за възстановяване и ще отпушат пътя ни към Шенген.

Очаквам да се подходи с отговорност към съдебната реформа и националната сигурност. Трябва да се сложи край на заблудата, че с подмяната на няколко танка ще модернизираме армията ни. Истинската модернизация изисква големи средства от националния бюджет и политиччески отговорни действия„, добави държавният глава.

„Днес българите очакват да чуят вашите позиции. Те трябва да се онсовават на ясни принципи, приоритети и ценности. Обществените очаквания и залогът пред това НС са огромни. Вие трябва да работите за просперитета на България и европейското ѝ бъдеще. Това няма да стане с лозунги, а с работа и действия„, завърши Румен Радев.

Очаквайте подробности

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram