Радев и Херо Мустафа заедно на авиотренировката Тракийска пепелянка

Президентът Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и американският посланик Херо Мустафа ще бъдат част от официалните гости по време на Медийния ден за международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“ в авиобаза Граф Игнатиево.

Гостите на базата ще бъдат запознати с целите и задачите на съвместната летателна тренировка, след което ще могат да наблюдават и елементи от нея.

„Тракийска пепелянка 2020“ се провежда в периода от 14-ти до 25-ти септември. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров.

В летателната тренировка участват 11 типа различна авиационна техника от България, Кралските канадски военновъздушни сили, Гърция, Румъния и Съединените щати, които оперират от седем различни военни летища. Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram