Радев за националните бензиностанции: Явно държавата не се справя с картелите в горивата

Кризата с КОВИД-19 отново извади този въпрос на преден план, но трябва да има много по-ефективни регионални политики. Крайно време е съветът по децентрализация да заработи. Знаете от колко време той е спрял работа. Това каза президентът Румен Радев на посещение в Садово и Института по растителни генетични ресурси  „Константин Малков“ 

„Първо, нека да поздравя ръководството на в лицето на ръководителя за професионализмът и отдадеността.“, каза президентът.

„Кризата с вируса изведе на преден план въпросът за хранителната безопасност. Българите не трябва да разчитат на внос за своята прехрана и не трябва да ставаме заложник на това нещо. Трябва да заложим на нашата агронаука и нашите фермери. Трябва да изработим къса верига между фермерите и българските граждани, но това няма да стане само с пожелания и обещания. Необходима ни научно обоснована стратегия за следващия програмен период, стратегия за поземлените положение“, коментира още той.

„Аз отдавна призовах да има управляем план с ясни критерии, по който да излезем от кризата. Случи ли се някъде, чухте ли някъде точни и ясни мерки за излизане от кризата. Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям хаос“, допълни Радев.

Относно намаляването на ДДС президентът коментира, че към такава важна данъчна политика не бива да се подхожда на парче. „Сегашната данъчна система е несправедлива и ни отдалечава от европейския модел, като ощетява бедните и средната класа за сметка на богатите. Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира“, призова Румен Радев.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram