Радев: В Европа се вихри невиждана криза, не подминава България, нека причините да не се политизират

В Европа се вихри невиждана криза. Тя не подминава и България. Бих искал причините за тази криза да не се политизрат. Тази криза се използва по най-нелеп начин от хора, по времето на чието управление не е направена нито една реформа, хора, които говорят едно пред нашите работнции в мините и ТЕЦ-овете, а направиха съвсем друго в Брюксел – не приеха механизма за капацитети, капитулираха с внасяне на пакета Енергетика и климат. Не само това – виждаме какво е наследството в нормативната база. Изкараха се 350 000 малки фирми на свободния пазар, без подготовка, с псевдолиберализация на пазара.

Това каза президентът Румен Радев по време на инициираната от него кръгла маса на тема „Мерки за решаване на проблема с високата цена на електроенергията и природния газ. Подготовка на позиция на България пред ЕС“, предаде репортер на Novini.bg..

В дискусията участват вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Стефан Янев, министри от служебното правителство, ръководители на енергийни дружества, председателят на КЕВР, представители на синдикатите и бизнеса, кметове на общини.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram