Пътни строители блокират три пътя и МС


Пътни строители от шуменската фирма „Автомагистрали Черно море“ АД започват в петък протестни действия заради неизплатени 36,877 млн.лв. от държавата за ремонт на магистрала „Тракия“. Работниците ще изразят недоволството си пред Министерски съвет в София от 10:30 часа, планират да блокират движението и в три участъка – пътен възел Белокопитово от автомагистрала „Хемус“, при км 165 на автомагистрала „Тракия“ дясно платно, път Русе-Варна кръстовището до магазин „Джъмбо“ в Русе.
Предприетите крайни мерки са синдикални действия и нямат никакъв политически характер, целта е единствено запазване на работните места, коментира пред „Труд“ Петя Стоянова, секретар на строктурата на КНСБ в дружеството.
Опитите фирмата да получи заработените средства от държавното дружество „Автомагистрали“ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие, са от края на м.април. Проведени са две официални срещи с министър Комитова, написани са множество писма и декларации до нея и служебния премиер. Последвало обещание, че на коректните фирми ще бъде заплатено, но до този момент това не се е случило. Неизплатената сума бави заплатите на над 800 пътни строители и може да доведе до съкращения, дружеството не може да се издължи на доставчици, периодично се спират ток, газ, телефони.
В писмо до министър Виолета Комитова от шуменската фирма изрично пишат, че не са от тези „получили множество аванси за несвършена работа“./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram