Първан Симеонов: Властта е в обяснителен режим, Божков й води

Правителството влезе в обяснителен режим. Което е имиджова грешка на властта. Защото в никакъв случай не бива да оставяш съперника си да води. А в момента бизнесменът Васил Божков води, коментира политологът Първан Симеонов.

По думите му пред Нова телевизия това показвало, че управляващите вероятно се притеснявали.


Според него обаче Божков не показвал нищо друго освен шеги и закачки, с които разпалвал въображението на обществото, пише vesti.bg.


Той обаче бе категоричен, че това е едно от нещата, които биха оказали влияние на рейтинга на ГЕРБ. Другите били атаките на Цветан Василев, както и кризата с коронавируса.


„Българите ще се изненадат, ако излезе нещо реално. Но Божков реалните неща или ги оставя за после, или ги няма“, обясни той.


Според Симеонов въпросителните пред властта са много, но управляващите се надяват, че с помощта на „засилката“ от коронавируса ще успее да премине в предизборна кампания.


„Всички тези числа, всички тези мерки, хората като че ли вече ги поставя в скоби. Когато започнем да ги питаме за политика и пари, те мислят същото, каквото мислят и през февруари“, обясни политологът.


Първан Симеонов потвърди, че има много опити за ново управление, разчитащи на ерозирал управленски модел.


Шансът за управляващите пък бил във факта, че коронакризата не е предизвикана от правителството и сега няма кой да „трие сол на главата на управляващите“.


„Има възможност за синхронизация в опозиционните настроения. ГЕРБ разчита, че опитите за ново ще бъдат толкова много, че ще се самоизядат. Разбира се, има и опасност за управляващите. За да има реална алтернатива обаче трябва да се очертае някой голям, а засега битката е за второто място“, подчерта той.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram