Публицист: Депутатите тъпчат джобовете си с остатъка от нашия живот – вдигат заплатите си

Връх на безсрамието! Тези хора предадоха Републиката. Ще цитирам председателят на КРИБ: „несериозно“ е решението на депутатите да разпуснат парламента в момент на извънредно положение. „Тези хора получават заплати, избрани са от нацията и в едно такова извънредно положение те трябва да са на фронтовата линия заедно с лекарите, медицинските сестри и полицаите.

Депутатите трябва да работят заедно с всички хора, които в момента работят по заводите и продължават да произвеждат продукция, храна и суровини. Народните представители са лицето на нацията и трябва да работят и то най-вече по отправените им критики в Закона за извънредното положение, за да направят съответните корекции“.


Но вместо това, те си вдигат заплатите. В Република Северна Македония ги свалят до размера на минималната работна заплата. Нашият депутат се спасява сам поединично и си затваря очите да не види реалния живот с неговите трудности. Защото през очите на обикновения българин и материалните капани във всекидневието му по време на кризата, нещата изглеждат ужасяващо.


Кога решенията на управленския екип ще са по-реалистични – когато пазаруването в магазина е безпроблемно и можеш да си поръчаш сьмга, хайвер, уиски (бутилката за 70 лв.) и обикаляш магазините с кола – или когато броиш стотинките да си купиш 5 яйца и парче сирене. У нас живеем на 2 етажа – първа класа се забавляват, не работят, притесняват се да не кихнат и са заболи поглед във върховете на обувките. Сякаш остават обидени и ненахранени, необлечени, липсват им лекарства и презервативи?


И долният етаж – другите човеци, които полека лека инфлацията и цените в хранителните магазини ще смелят. Ще ги завличат в ада при глада и оскотяването. И не само най-бедните. Вече и средният бизнес доколкото го е имало – се разорява и споделя азбучните истини на дъното.

Лицемерието е очевидно. Съграждани, които сте верни на Републиката, мислете утре, когато избирате поредните тартюфовци – те тъпчат джобовете си с остатъка от вашия живот!

Лъчезар Лозанов

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram