Проф. Радулов: Толкова е обеднял народа, че вече влиза и си взима пари от където има

Последните няколко месеца се наблюдава тенденцията, че всеки, който няма пари хваща ножа и чантата и си ги взима от местата, където те са събрани. Казината у нас са твърде много и с узаконяването на хазарта няма как да се преборим с него.

Това коментира пред бТВ експертът по сигурността проф. Николай Радулов след скандалния обир на казино от маскиран и въоръжен полицай в Перник. Сумата, която е успял да открадне е 2000 лева. Беше обрано и чейндж бюро, както и клон на банка, освен това зачестиха и опити за кражби на пари от банкомати.

Според експерта това е така, понеже хората са обеднели, а случаят със служителя на реда е показателен, че в МВР се приемат на работа тези, които искат да работят, а не подходящите заради лошите условия на труд и ниското заплащане.

По думите на Радулов не е имало как да се изчисли, че полицаят е можел да извърши подобно престъпление, понеже психопрофилът му е на добър служител и човек. А освен това, вътрешната служба се състои от 20 човека, които просто няма как да проследят над 50 хиляди души, добави Радулов. 

Той коментира и хазартния бос Васил Божков с думите: „Явно е ял, както и другите, от баницата, която му се дава“. Експертътъ зададе и риторичния въпрос как толкова години никой не е забелязал, че той и още няколко човека са забогатели изведнъж.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram